Távfűtési rendszer korszerűsítésére érhető el támogatás

Publikálva: 2019-06-17 · Kategória: Hírek

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium a távhőszolgáltatásban érintett lakásszövetkezeti- és társasházi lakások fűtéskorszerűsítésre nyújt összesen 2 milliárd forint értékben támogatást.

A lakások elavult fűtésrendszerei óriási energiaveszteséget, ezáltal többlet szén-dioxid-kibocsátást okoznak. A pályázat célja, hogy a meglévő távfűtéses társasházak közösségi fűtési rendszereinek felújításával csökkenjen az energiafogyasztás és ezzel egyidejűleg a lakosság fűtési kiadása.

A támogatásra rendelkezésre álló keretösszeg 2 milliárd Ft, a forrás elosztása régiónként történik a távhővel ellátott épületszám/régió arányában megosztva. A támogatás mértéke az elszámolható bruttó költségek 50%-a, minimum 150 000 Ft, maximum 75 000 000 Ft, de lakásonként maximum 350 000 Ft.

A támogatás nyújtásának feltétele az épület hőközpontjában mért, időjárásra korrigált hőfogyasztás legalább 10%-os mértékű energiafogyasztás csökkentésének vállalása.

A pályázat kizárólag magyar nyelven, elektronikus úton 2019. szeptember 24. 10:00 órától a rendelkezésre álló forrás kimerüléséig nyújtható be. A pályázatkezelési feladatok ellátását az NFSI Nemzeti Fejlesztés és Stratégiai Intézet Nonprofit Kft. végzi.

A pályázati kiírás itt érhető el.