Hazai innováció: itt a lakásfűtő falfesték

Publikálva: 2018-10-16 · Kategória: Hírek

A magyar találmányt a Poli-Farbe Vegyipari Kft. és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem együttműködésében fejlesztették ki.

Az innovatív festékfűtés hőveszteség nélkül képes temperálni a kívánt területet. Kiegészítő fűtésként alkalmazva, egy 6 m² nagyságú felülettel akár 60-70 m²-es területű helyiséget is képes felmelegíteni. Az egyedi falfesték villamos energiát hasznosít, egy áramforrásból, egy szabályozó rendszerből és egy speciális festékből áll. A festék különlegessége az elektromos vezetőképességgel rendelkező adalékanyagban rejlik. A szerkezet minden háztartásban kiépíthető, de azt csak erre képzett, engedéllyel rendelkező szakember telepítheti.

A lakásfűtő falfestéknek számos előnye van. A költséghatékony kiépítés mellett energiatakarékos felmelegítést nyújt, ezáltal csökkenti az otthonok ökológiai lábnyomát, fűtésköltségét. Mivel az elektronika és a festék nem szervesen kapcsolódik egymáshoz, így egy esetleges költözés is könnyen kivitelezhető, hiszen a szerkezet hatékonyan áttelepíthető az új otthonunkba.

A lakásfűtő falfesték akár már egy éven belül kereskedelmi forgalomba kerülhet, ami az „okosotthonok”egyik ígéretes, előremutató részeleme lehet.