Újra itt a „Bringázz a munkába!”

Publikálva: 2018-05-31 · Kategória: Hírek

A Magyar Kerékpárosklub kezdeményezése, a Bringázz a munkába! kampány 2007-ben indult, és négy év kihagyás után, most megújult formában tért vissza. A 2018. május 14-től június 10-ig tartó mozgalom célja, hogy növeljék a biciklivel közlekedők számát.

Az esemény megnyitóján jelen volt Révész Máriusz aktív kikapcsolódásért felelős kormánybiztos, illetve Kürti Gábor, a Magyar Kerékpárosklub elnöke, aki beszédében kiemelte a kerékpározás számos előnyét: a biciklizés nemcsak környezetkímélő, kellemes szabadidős tevékenység, de az olyan kellemetlenségektől is megkímél, mint a dugóban araszolás, vagy éppen a parkolóhelyek keresése. A cégeknek is megéri motiválni munkavállalóikat, hogy álljanak át a kerékpárra, ugyanis így egészségesebb és vidámabb dolgozók erősítik majd a csapataikat.

Idén körülbelül 10.000 résztvevőre számítanak a szervezők, akik a megtett kilométerek és a kerékpáron töltött idő dokumentálására létrehozták a Bike Citizens nevű telefonos applikációt. Az alkalmazás felhasználói között 4 millió forint összértékben sorsolnak ki nyereményeket.

További információk a http://www.bringazzamunkaba.hu/ oldalon találhatók.