Újabb CNG-töltőberendezést adtak át

Publikálva: 2018-05-10 · Kategória: Hírek

A környezetbarát, csúcstechnológiát képviselő berendezés a Ferihegyi repülőtérre vezető út mellett található MOL-töltőállomás területén épült.

A 250 kg/óra teljesítményű töltő óránként 14-16 db CNG (Compressed Natural Gas), sűrített földgáz hajtású járművet képes kiszolgálni. Említésre méltó, hogy Magyarországon ez az első olyan berendezés, amely önkiszolgáló, ez az üzemmód pedig jelentősen lerövidíti a járművek töltési idejét. A készülék továbbá éjjel-nappal a felhasználók rendelkezésére áll.

A CNG-benzin vegyes üzemű járművek kb. 15-20%-os árelőnyt biztosítanak a hagyományos, benzin és dízel alapú üzemanyag hajtású gépjárművekhez képest, ezen túlmenően környezetkímélőbbek alacsony károsanyag-kibocsátásuk miatt.

Az új CNG töltőt a Nemzeti Közművekhez tartozó NKM Mobilitás Kft. adta át, amely már a harmadik ilyen közforgalmi berendezése a cégnek, emellett számos e-töltő, illetve három üzemi CNG töltőállomás tulajdonosa is. A Mobiliti márkanév alatt futó szolgáltatások a környezetbarát közlekedés fejlődését kívánják elősegíteni, hozzájárulva a zöld városi közlekedés meghonosításához.