Mobilitási Hét 2017: már 178 település csatlakozott

Publikálva: 2017-08-01 · Kategória: Hírek

Az Európai Mobilitási Hét Kartájának aláírásával eddig 178 önkormányzat jelentkezett a szeptember 16. és 22. között megvalósuló országos közlekedési-környezetvédelmi programsorozatra.

Az Európai Mobilitási Hét fő célja a környezetbarát és fenntartható városi közlekedés népszerűsítése. Idei témája is a tiszta, közösségi és intelligens mobilitás, a tisztább közlekedési módok előnyeinek hangsúlyozása, az intelligens közlekedési technológiák és közösségi mobilitás nyújtotta lehetőségek kihasználására ösztönzés.

A szeptemberi programsorozat nemzeti koordinátoraként a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium 70 millió forintos keretösszeggel segíti a hazai rendezvények megvalósítását. Az egyedi támogatás útján elnyerhető összeg hozzájárul a települések környezettudatos, helyes és biztonságos közlekedést népszerűsítő, szemléletformáló programjainak megszervezéséhez.

Az országos kampány programjaihoz szeptember 16-ig folyamatosan csatlakozhatnak az önkormányzatok a Karta aláírásával és a nemzetközi honlapon való regisztrálással. A részvételi feltételekről és a regisztrációról ide kattintva érhető el további információ.