További tippek

Publikálva: 2016-12-02 · Kategória: Tippek

Sok kicsi sokra megy
Hasznára válhat, ha ismeri az itt felsorolt trükköket, legyen szó izzócseréről, mosogatásról, vasalásról, szellőztetésről, a lakás optimális hőmérsékletéről, a tévé, a főzőedények, az olajsütő vagy a vízforraló használatáról, esetleg házfelújításról: szigetelésről, radiátorokról vagy új ablakok-ajtók vásárlásáról.
További részletek…

Spórolási tippek
Interaktív séta a fürdőszobában, a konyhában, a nappaliban és a hálószobában: vigye a kurzort a különböző háztartási eszközökre, berendezésekre vagy bútorokra, és máris olvashatja a hasznos tanácsokat, amelyek segítségével tovább csökkentheti a rezsiköltségeket.
További részletek…

Gyűjtsük együtt az energiát!
Hasznos tanácsok a sütés-főzés, a vízfelhasználás, a fűtés, a világítás és többi háztartási munka kapcsán – a lakosságnak, a lakosságtól. Az ötletek segítségével bárki felül tudja vizsgálni az energiafelhasználási szokásait és tudatosabb, takarékosabb megoldásokat próbálhat ki.
További részletek…

Hatékony enegriafelhasználás
Az oldalon többek között az alábbi kérdésekre kaphat választ: hogyan takarítsunk meg még több energiát; mi történne, ha egyetlen napra áram nélkül maradnánk; mire elég 1 kWh villamos energia, és mire ügyeljünk az elektronikai eszközök és a hűtők-fagyasztók használata során.
További részletek…

Tanácsok az elektromos fűtőkészülékekről
Hasznos tippek és ötletek a hőtárolós kályhák, olajradiátorok, ventilátoros hőkandallók, modern panelfűtőtestek, konvektorok, hősugárzók, illetve a hőtárolós és közvetlen padlófűtés használatával kapcsolatban, valamennyi fűtőkészülék fajtáit, előnyeit és várható energiaköltségét bemutatva.
További részletek…

Energiakaland
A program célja, hogy segítsen a pedagógusoknak az energiatudatosság kialakításában a gyerekek különböző korosztályának 5-től egészen 16 évesekig. Az EnergiaKaland tananyagai és feladatai a Nemzeti Alaptanterv követelményeinek megfelelően, az egységes természettudományos tanítás alapelveivel összhangban készültek.
További részletek…

Energiahatékonysági kisfilmek
Az első rész többek között a fűtés és a hűtés optimális beállításait mutatja be, a második részben pedig szakértő ad hasznos tippeket: hogyan érdemes kiválasztani a műszaki eszközöket vagy például hová kell helyezni a nagyfogyasztókat a lakáson belül.
További részletek…